TilTopps.com - Go for the summit

[nytt] [turbeskrivelser] [turforslag] [planlegging] [utstyr] [bildegalleri]

Turbeskrivelser

[Løksetinden]
[Spanstinden]
[Middagshøgda]
[Lifjellet]
[Storhaugen]
[Orrefjellet]
[Høgkollen]

 
 

Storhaugen

Først på 1900-tallet var det storstilt gruvedrift i Salangen. Selve gruven var på Storhaugen der de tok ut jernmalm. Dette er absolutt et område å anbefale for den som liker å ta seg en tur i ikke alt for krevende terreng. Opp til gruveområdet går det nemlig en liten vei man kan spasere langs. Inne på selve gruveområdet er det viktig å se seg nøye om hvor man går, da det finnes en del dype hull i bakken.

Denne onsdagen tenkte jeg og en venninne at vi skulle teste syklene, og la oppover fra Seljeskog. En fantastisk tur, selv om blodsmaken fylte munnen og lårene var fulle av melkesyre det meste av turen. Her får man ca. 4-500 høydemeter som man skal tråkke seg opp. Ned er en spennende opplevelse, hvis man holder seg på julene da ... Men det gikk da både fort og bra denne gangen.

Når du er kommet opp over tregrensen og til gruveområdet, er det flott terreng å fortsette turen i. Herfra kan du gå til andre toppunkter som ligger ganske nært. Vi gjorde bare en sveiping litt innover og rundt, før vi måtte tilbake til syklene våre som ventet.

 

13. august 2008

Historie om Storhaugen
Kart med anbefalt rute
Bilder fra turen

Linker

Toppomania
Stetinden
Bergtatt
Westcoastpeaks
Fjellforum
Tinderangling
Ryggsekk.net
Peakbagger.com
Den Norske turistforening
Svenska Turistföreningen

 

 
 

© TilTopps.com - Fotograf og webmaster er Ellen Sørensen