TilTopps.com - Go for the summit

[nytt] [turbeskrivelser] [turforslag] [planlegging] [utstyr] [bildegalleri]

Turbeskrivelser

[Løksetinden]
[Spanstinden]
[Middagshøgda]
[Lifjellet]
[Storhaugen]
[Orrefjellet]
[Høgkollen]

 
 

Orrefjellet

Vi gikk opp fra "Sjetthålla" utpå ettermiddagen. Været var nydelig med sol og bare et lett drag i luften. Med andre ord lå alt til rette for en fin tur.

Fjellet ligger i Salangen kommune. Terrenget er lett å gå i hele veien, med unntak i siste kneika som er ganske bratt. Veien opp går igjennom flott skogsterreng, der landskapet plutselig åpner seg ut over et vakkert vann. Så er det videre oppover ei li som bærer tydelige spor etter beitedyr. En del sauer møter vi på vår vei til toppen. Det går litt i rykk og napp, da turdeltakerne ble blendet av det vakre synet av blåbær :) .

Å komme til topps på et fjell er en fin opplevelse, og denne turen var ingen unntak. Fjellet bredde seg ut og serverte en fantastisk utsikt til alle kanter. Sola hang lavt på himmelen og skapte et noe trollsk inntrykk da den skinte gjennom en tynn dis. Du vil se noe av denne virkningen på bildene fra turen. Her har jeg gitt noen kommentarer om utsikten og hva noen av fjellene rundt heter. Der er nok flere kandidater for senere fjellturer, og de kommer nok med her etter vert også.

 

28. august 2008

Kart med anbefalt rute
Bilder fra turen

Linker

Toppomania
Stetinden
Bergtatt
Westcoastpeaks
Fjellforum
Tinderangling
Ryggsekk.net
Peakbagger.com
Den Norske turistforening
Svenska Turistföreningen

 

 
 

© TilTopps.com - Fotograf og webmaster er Ellen Sørensen